Studentky Hana a Tea strávily celý den s konzultanty. Zažij stínování v EY i ty

Láká tě consulting, ale tolik toho o něm nevíš? Při Stínování strávíš v týmu konzultantů celý den, nahlédneš jim pod ruce a klidně si práci na projektu rovnou zkusíš. Zajdete společně na oběd, někteří i na schůzku s klientem a uděláš si jasno o tom, jak to v EY chodí. Stejně jako studentky strojního inženýrství na Západočeské univerzitě v Plzni, Hana Beňasová a Tea Bajičová.

Hana se o akci Stínování dozvěděla díky mentoringu, kterého se v EY účastnila. „Chtěla jsem consulting poznat ještě víc do hloubky a ujasnit si, jestli to je pro mě. S úkoly, které consulting řeší, se stále častěji setkávám ve škole, třeba s nastavováním strategií ve firmách. Líbí se mi, že jde o projektovou práci,“ vysvětluje Hana, proč si na Stínování podala přihlášku.

V přihlášce uvedeš, proč tě práce v EY zajímá a do jakého týmu se chceš podívat. Jestli tě láká energetika nebo raději třeba IT a technologie. O consultingu už ideálně něco tušíš. „Při Stínování našich kolegů jdou studenti do větší hloubky než třeba na workshopu. Zeptají se na cokoliv, co je zajímá, a hlavně – práci vidí na vlastní oči,“ vysvětluje Sandra Jirásková, Recruitment managerka v EY. 

Pokud máš motivaci do consultingu proniknout a do Stínování tě vybereme, navštívíš nás v moderní budově EY v Praze. Minulý semestr se dne s konzultanty zúčastnilo téměř 20 studentů. Jde o akci na míru a Stínování proběhne podle domluvy znovu od října do prosince 2022

Celý den v EY: práce na projektu i meeting s klientem

Hana se podívala do týmu Supply Chain & Operations, který pomáhá firmám v dodavatelském řetězci a Tea navštívila tým, který se věnuje datové analytice. Obě studentky teď už ví, co konzultanti běžně řeší a znají práci juniorů i seniorů. 

S týmem zašly na společný oběd a zúčastnily se i meetingu s klientem, což ani jedna předem nečekala. Teu navíc překvapilo, že i korporát je přátelský: „Myslela jsem, že týmy v EY budou víc strohé, ale všichni jsou naopak milí a v týmu se kamarádí,“ upřesňuje.

Manažer týmu Energetiky, Jan Karas si užil Stínování i z druhé strany. U sebe v týmu totiž přivítal dva studenty. „Jako v klasický den jsme v týmu posouvali projekt a řešili, co dotáhnout, jak otestovat vybrané hypotézy a vizuálně zpracovat výstupy pro klienta.“ Studenti se dozvěděli, jak se dělá benchmarking i datová analýza, a jeden z nich poté do EY nastoupil na pozici Interna. Stejně jako Hana.

Obě studentky se shodují, že je Stínování skvělá příležitost pro všechny, kteří se o consulting a kariéru v EY alespoň trochu zajímají. Dřív viděly consulting z povrchu a teď v něm mají jasno. „Člověk si rozšíří představu o tom, co všechno lze v consultingu dělat. Svoje místo v oboru najdou lidi, co se věnují IT i ti, kteří rádi komunikují a chtějí jednat přímo s klienty,“ uzavírá Tea.

Chceš nahlédnout pod pokličku EY? Přihlas se a zkus si jeden den v konzultantském týmu.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?