Workshop, při kterém zapomeneš i na Messenger

Letošní Leadership Academy byla opět plná zajímavých tipů a rad, jak si osvojit komunikační a prezentační dovednosti, emoční inteligenci a leadership. Tématu jsme se věnovali detailně celé dva dny. Teoretickou část doplnila série praktických cvičení. Mohl sis vyzkoušet vystoupení na kameru, základní vyjednávací techniky nebo se dozvědět víc o emoční inteligenci. Co studenty nejvíc zajímalo? A co bys měl vědět, pokud jsi workshop nestihl?

Není žádným tajemstvím, že práce v EY je spojená s pravidelným kariérním růstem. Bez manažerských dovedností se zkrátka v určitou chvíli neobejdeš. Díky workshopu jsi v sobě mohl objevit lídra už teď.

První den jsme se věnovali prezentačním dovednostem. Úvod patřil teorii. Pak přišla na řadu skutečná zábava – prezentace „live“. Martin, který se workshopu zúčastnil, k tomu poznamenal: „Lektorka hned rozpoznala, kde děláme chyby a poradila nám co zlepšit.“ Pochvala míří k Pavle Novotné, naší externí lektorce z Image Labu! A tady jsou její top 3 rady.

  1. rada: prezentaci si rozděl do dílčích částí - struktura tobě i posluchačům umožní lépe se v prezentaci orientovat
  2. rada: nepodceňuj přípravu – Jaký je tvůj cíl? Pro koho prezentuješ?
  3. rada: buď svůj – není nic přesvědčivějšího než autentické sdělení

Druhý den patřil tématu: leadership. Tonda Raizl, výkonný ředitel v odd. zvyšování výkonnosti, mluvil o tom, jak mladší kolegy motivuje a podporuje v rozvoji. Jeden příklad za všechny, který Tonda prezentoval: „V týmu mám kolegyni, která za mnou přišla s tím, že ví o mezinárodním projektu, který by ji bavil. Včera jsem celý den zjišťoval, jak se do projektu přihlásit. Chci ji v jejich plánech maximálně podpořit.“ Mimochodem s Tondou se můžeš už brzy potkat, na VŠE bude přednášet právě na téma leadership.

V další části workshopu jsme se bavili o různých stylech vedení. Na modelových situacích si studenti vyzkoušeli, jak zvládat nepříjemné situace nebo jak asertivně dosáhnout svého cíle. Domů si odnesli certifikát Leadership Academy, kterým se mohou pochlubit, stejně jako studenti z loňského ročníku, ve svém CV. Nově získané znalosti využijí třeba při obhajobě bakalářky.

A na závěr jeden komentář od studenta, který podle nás vystihuje letošní ročník nejlépe. „Bylo to fakt super. Celý den jsem ani nešel na Messengera.“ Kubo, děkujeme.

Pokud tě téma zajímá a chceš vědět víc, poznamenej si, že příští Leadership Acadamy pro studenty bakalářských ročníků bude opět na jaře. Těšíme se na tebe.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?