Daňaři, naši Keňané

Má být polojasno a 11 °C. Na rekordy to v neděli asi nebude. Pražský maraton by ale stejně jako loni mohli ovládnout běžci z Keni, kdy stupně vítězů vypadaly takto: 1. Cherono, 2. Kandie, 3. Yego (všichni Keňa) a 1. Karimiová, 2. Rionoripová, 3. Chebetová (všechny Keňa).

My v EY taky běháme. A průběžné výsledky naší běžecké soutěže vypadají takto: 1. Petrýdes, 2. Suchá, 3. Kohoutková, 4. Čapek, 5. Matuštíková, 6. Pejchal (všichni Daně a právo). Daňaři jsou prostě naši Keňané.

Consulting je práce převážně u počítače, proto si velká část našich kolegů ráda dává do těla. Tužíme svaly, kolektiv a čistíme si hlavu. Někdo závodí, někdo si jde jen tak večer zaběhat do parku. Máme v EY taky týmovou soutěž, která se jmenuje Ybara Cup. Soutěžíme v šesti disciplínách (běh, bruslení, cyklistika, chůze, plavání a Outdoor Masters), sčítáme body čtyřiceti nejlepších v každém sportu a co půlrok vyhlašujeme vítězný tým.

Stejně jako pražskému maratonu dominují Keňané, tak u nás dlouhodobě vítězí daňaři. Letošní „letní“ Ybara Cup se rozběhl teprve před měsícem, ale průběžné výsledky ukazují, že tomu zřejmě nebude jinak ani tentokrát. Daňaři totiž vedou od samého začátku ve všech kategoriích – jen v samotném běhu mají za sebou víc kilometrů, než kolegové ze všech ostatních divizí EY dohromady.

Sport je pro spoustu z nás skvělý relax a v podstatě bez něho nedokážeme fungovat. A nejsme sami. Christopher McDougall, autor běžeckého bestselleru Born to Run, ti k tomu řekne pár slov.

Všem, kteří se v neděli vydávají na trať vedoucí v pražských ulicích, přejeme hodně štěstí. Užijte si každý z 42 kilometrů. Hlavně těch pár posledních proti proudu Vltavy.

Drobnost na závěr: další ročník Ybara Capu začíná v říjnu a ty můžeš být u toho.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?