Opět jsme byli zvoleni nejatraktivnějším zaměstnavatelem v oboru. Děkujeme

V poradenství je tvrdá konkurence. Proto nás těší dvojnásob, že je EY pro studenty adresou, na které by chtěli pracovat. Obhájili jsme totiž pozici nejatraktivnějšího zaměstnavatele světa mezi poradenskými firmami.

Společnost Universum provádí průzkum World’s Most Attractive Employers každý rok. Pořadí firem určuje svými hlasy téměř 300 tisíc studentů vysokých škol ekonomických a technických oborů. Nám se celosvětově opět zadařilo. Kromě obhajoby zlata mezi poradenskými firmami a celkového čtvrtého místa podle studentů ekonomických oborů nás letos poprvé mezi „Universum top 50“ zaměstnavatelů zařadili studenti technických i IT oborů.

A jak se tedy naše úsilí, abychom zůstali žádaným zaměstnavatelem, projevuje v praxi?

„Pravidelně se ptáme našich lidí, proč si nás vybrali a proč s námi zůstávají, případně proč se do EY vracejí. Nikdo asi nepochybuje o tom, že úroveň našeho vzdělávání je důležitá. Celosvětově se do něho investuje více než 500 milionů amerických dolarů a ročně na školeních stráví kolegové téměř 12 milionů hodin. V konečném důsledku ale největší roli hraje nesmírně zajímavá práce a lidé. V tom si myslíme, že tkví náš úspěch. Je to sice obtížně prezentovatelné navenek, ale průzkumy naznačují, že se nám v tom daří. A to dokonce velmi“, komentuje celosvětový úspěch Ola Lamačková, HR ředitelka EY v České republice.

„Je to jako na olympiádě – všichni, kteří se účastní, jsou skvělí a dosáhli už velkých úspěchů, ale jen jeden může být první. A to jsme v celosvětovém měřítku my“, dodává s úsměvem Ola.

Kromě již zmiňovaných investic do vzdělávání ve formě uznávaných profesních certifikací jako ACCA, CFA nebo zkoušky daňového poradce, zprostředkováváme krátkodobé i dlouhodobé zahraniční stáže, které jsou pro rozvoj našich kolegů velmi důležité, a firma na ně celosvětově klade velký důraz. Kolegyně Věrka Zemanová se právě vrátila z USA, kde rok z kanceláří na Times Square auditovala nadnárodní klienty, Bára Mirková strávila tři měsíce na stáži v neobvyklé lokalitě, na Barbadosu, kde se věnovala projektům z oblasti Advisory.

Podporovat týmového ducha je ale důležité i prostřednictvím mimopracovních aktivit. Pro naše lidi toho konkrétně v českých kancelářích děláme spoustu - od teambuldingů, párty na terase našich kanceláří́ a vánočního večírku, přes společné výlety, CSR aktivity, až po sportovní akce. „Zrovna nedávno jsme se připojili k O2 Pražské štafetě. Do běhu se zapojilo 108 běžců z EY a dalších 40 kolegů přišlo své kamarády a kolegy podpořit. Na akci jsme měli své zázemí, kde nejvytrvalejší z nich společně vydrželi až do pozdních večerních hodin”, doplňuje Ola.

Zorientovat se na dnešním rozmanitém světovém pracovním trhu může být občas náročné. A právě průzkumy renomovaných firem jako je Universum mohou pomoci. Přízeň studentů pro nás v této formě znamená hodně a proto se i nadále budeme snažit se zlepšovat. Přece jenom, porazit Google a Apple bude výzva :).

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?