Druhý ročník Management Consulting Challenge už zná své vítěze!

Vysoká škola už sice dávno není jen o teorii, ale připravovat detailní strategii na základě reálného zadání od přední české společnosti a pokusit se s ní obstát před skupinou profíků, to se člověku nepoštěstí každý den. V dubnu u nás proběhl druhý ročník soutěže, která studentům vysokých škol přesně tohle nabízí – Management Consulting Challenge 2019. Loňský pilotní ročník proběhl ve spolupráci s Liftagem, letos dvou – až tříčlenné studentské týmy řešily zadání od společnosti Lasvit. A téma? Expanze Lasvitu do e-commerce.

Lasvit přilákal celkem 46 týmů. Úvodní kolo proběhlo na začátku dubna v coworkingovém centru HubHub, kde sedí náš InnovEYtion tým. Studentské týmy se blíže seznámily se zadáním a zástupci Lasvitu a našeho strategického týmu jim dali řadu doporučení, čeho se při přípravě strategie držet. Na vypracování a odevzdání měly přihlášené týmy celkem 9 dní.

Ve finálovém kole se ve čtvrtek 18. dubna u nás v EY utkalo 5 nejlepších týmů.

Odprezentovali připravenou strategii před porotou, ve které mimo jiné zasedl i CEO Lasvitu Aleš Stýblo. Na představení své strategie měl každý tým 15 minut, dalších 10 minut zabralo odpovídání na otázky porotců. Po vyhlášení výsledků následovalo společné občerstvení a několikahodinový networking na naší terase s výhledem na Prahu.

A jak to letos dopadlo? Celé finálové klání bylo nesmírně vyrovnané a porota neměla před jeho začátkem žhavého favorita. Rozhodovala proto až osobní prezentace jednotlivých týmů. Prvenství nakonec vybojoval tým JMJ z Fakulty mezinárodních vztahů VŠE. Podle poroty zabodovali především důkladnou analýzou a prací s daty, zajímavou strategií, realistickým finančním plánem a samozřejmě osobní prezentací a tím, jak se vypořádali s otázkami jednotlivých porotců.

Tým JMJ si kromě skvělého pocitu z vítězství odnesl šek na 50 tisíc korun a stáž v EY.

Že to zní zajímavě? Můžeš se začít těšit, Management Consulting Challenge chystáme i na příští rok a už teď přemýšlíme nad zadáním. Máš nápad na firmu, kterou chceš v příštím ročníku vidět? Napiš nám na Facebook.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?