Uděláme z tebe profíka

V poradenství jsme první liga a abychom si svou pozici udrželi, bereme vzdělávání doopravdy vážně. Máme vyladěný systém a už během prvního roku ve firmě může nováček na různých kurzech strávit skoro 5 týdnů – samozřejmě v rámci pracovní doby, takže placených. A jde nám i o to, aby to lidi bavilo. V Praze i kdekoli jinde po Evropě, kam kolegové pravidelně vyrážejí.

Dvakrát na týden v Londýně, pár dnů v Nizozemsku a taky v Nízkých Tatrách, týden na severu Afriky v Marakéši a k tomu nespočet online kurzů a samozřejmě i akcí doma v Česku. A to nejenom školení před whiteboardem v Praze, ale třeba školení spojené s lyžovačkou ve Špindlu. Takhle nějak hodnotí necelé tři roky zkušeností se vzděláváním v EY naši Senior konzultanti a my ti k tomu rádi doplníme kontext.

Ať už jsi úplný nováček nebo zkušený manažer, plány se liší podle osobních preferencí a potřeb týmu, společné mají naopak to, že stojí na stejných pilířích. Hned od začátku se soustředíme na hard a soft skills kurzy. U hard skills hodně záleží na tvé specializaci – začínající datový analytik se bude učit jiné technikálie než nováček v Daních. Soft skills kurzy zahrnující třeba umění prezentace, delegování, business writing nebo budování osobního brandu jsou oblíbené všemi bez rozdílu.

Kde to jen trochu jde, dbáme na to, aby po absolvování kurzu nebo školení následovala certifikace. Obvykle se jedná o náročné a drahé zkoušky jako ACCA (účetnictví), Statutární auditor, Daňový poradce, CIA (interní audit), ICU (účetnictví) nebo třeba FRM (Financial Risk Management). Výčet tuzemských i mezinárodních certifikací by mohl pokračovat, co je ale zásadní – EY ti dá volno na učení ke zkoušce, zaplatí ti přípravné kurzy i zkoušku, a pokud se poté platí členský poplatek, uhradí ho za tebe.

Dalším pilířem vzdělávání jsou jazyky. Je samo sebou, že přidávání „s“ na konec slovesa ve třetí osobě přítomného času tě v angličtině učit nebudeme, ale pilovat jazyky je v poradenství velmi důležité. Jazyky se můžeš učit jak osobně s lektory, tak na firemní online platformě. Na výběr jsou hlavní světové jazyky od angličtiny, španělštiny, francouzštiny a němčiny až po čínštinu s portugalštinou.

Novinkou v našem vzdělávání je program EY Badges. Díky EY Badges se můžeš postupně seznámit s hot tématy jako datová analytika, AI nebo robotika. Získaný badge má pak vliv na projekty, na kterých budeš pracovat. Další novinkou je portál Udemy, kde se to zajímavými kurzy jenom hemží – na ukázku pár nejoblíbenějších: Machine Learning A-Z: Hands-On Python & R In Data Science, Become a SpeedDemon: Productivity Tricks to Have More Time, Acumen Presents: Chris Anderson of TED on Public Speaking.

A abychom nezapomněli, s každým povýšením máme v EY pěknou tradici. Výjezd do ciziny, kde se kromě soft skills školení seznámíš s kolegy z ostatních zemí EMEIA (Europe, Middle East, India, Africa). To první, seniorské, bývá u Severního moře v Nizozemsku.

Jedna rada na závěr. Úplně nejlepší na našem vzdělávání je stanovit si cestu, a pak se po ní vydat. Sem tam pak můžeš odbočit a vyzkoušet si pro osvěžení něco nového, ale pak se zase vrať k tomu svému. Spolu s prací na projektech a s pomocí zkušenějších kolegů se z tebe díky tomu stane skutečný odborník. A ještě se při tom budeš bavit.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?