Odvětví, ve kterých u nás můžeš zazářit

Consulting se neustále proměňuje. Jedním z dlouhodobých trendů jsou čím dál zřetelnější požadavky klientů na oborovou specializaci poradců. A stejným směrem se profiluje EY. Kromě univerzálních schopností se proto do popředí výbavy každého konzultanta dostávají znalosti o odvětvích. Čím většímu detailu rozumíme, tím lépe.

Samozřejmě platí, že úspěšně radíme klientům z širokého spektra oborů. Od technologických startupů až po velké retailové řetězce nebo vodárny. Ale jestli jsme v českém EY na něco specialisté, jsou to Automotive & Mobilita, Finančnictví, Energetika a Veřejný sektor. Požádali jsme pár kolegů, kteří se většinu svého času věnují práci pro klienty z těchto odvětví, aby nám svůj revír trochu představili. Co se v jejich oborech děje a jak svou práci vnímají?

Automotive & Mobilita

Klasická auta nahrazují vozy s čistým pohonem, řeší se konektivita i carsharing a velkou revoluci jistě přinesou autonomní auta. Automobilky postupně zapojují novinky do praxe a přemýšlejí, jak je co nejlépe zpeněžit.

Finančnictví

Automatizace a digitalizace procesů, produktů, změny byznys modelů v bankách i pojišťovnách. Finančnictví se mění v základech. Banky se často pouští do neprobádaných oblastí jako vývoj a využívání SW a aplikací.

Energetika

Tradiční energetika je minulostí. Postupně klesá podíl uhlí, nastupují obnovitelné zdroje a decentralizuje se celá energetická soustava. Sektor se zároveň ve velkém rozsahu digitalizuje a klienti se dost často řídí reálnými daty.

Veřejný sektor

Realizujeme nejrůznější projekty pro českou veřejnou správu i Evropskou komisi. Řada z nich má strategický charakter a posouvá veřejnou správu vpřed. Veřejné zakázky jsou počáteční výzvou každého projektu, ale snažíme se v nich co nejvíc uspět.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?