4 důvody proč v EY začít už při škole

Zvažuješ stáž v EY a zajímají tě konkrétní zkušenosti? Náš kolega Tomáš, který je stážistou už dva roky, ti přiblíží svůj pohled na věc.

Naučíš se plánovat čas

Do EY jsem nastoupil relativně brzy. Už po třeťáku. Abych zvládl školu i zaměstnání, rozložil jsem si bakaláře na čtyři roky. Snažil jsem se dobře plánovat svůj čas. Základem je podle mě dobře poskládaný rozvrh a určitá disciplína. Navíc kolegové měli pro moje školní povinnosti pochopení. Teď, když mám rozvrh volnější, zvažuji, že přejdu na full-time.

Ihned získáváš zkušenosti

Po nástupu mě čekalo asi dvoutýdenní školení, seznamovák a pak hned první klient. Hodili mě do vody a učil jsem se plavat. Na druhou stranu nikdo nepředpokládal, že budu všechno hned znát. Získal jsem čas, abych se vše naučil. Říct si o radu nebyl hřích. A platí to naštěstí dodnes.

Když budeš chtít, procestuješ kus světa

Cestování. Pro mě asi jedna z nejdůležitějších věcí na světě! V Americe jsem pracoval o prázdninách, než jsem nastoupil do EY. V angličtině studuji a navíc ji využiji často i v práci. Díky své counselorce jsem teď na projektu v TV Nova, kde pracuji s Američany. Věřím, že díky této zkušenosti budu mít větší šanci s EY jednou vycestovat. Když v EY opravdu něco chceš a dává to smysl, tak tě podpoří a umožní ti tvé plány realizovat. Nezastírám, že právě možnost získat zahraniční zkušenost, byla jedním z důvodů, proč jsem si vybral právě tuto firmu.

Zkušenosti a kontakty na celý život

Kdybych měl ty skoro dva roky v EY zhodnotit, tak se mi nesmírně rozšířily obzory. Věci, které jsem se na škole učil, dávají teď mnohem větší smysl. To, že jsem si po třeťáku myslel, že umím dobře Excel, bych dneska už netvrdil. Učím se každý den a mnohem rychleji než dřív. Víc si všímám souvislostí. I díky lidem, které jsem tady potkal, mám mnohem větší přehled. Za tu zkušenost jsem nesmírně rád.

EY nabízí studentům 4. – 5. ročníků vysokých škol možnost získat práci už při škole. Pokud tě internship v EY zajímá, podívej se, zda nemáme něco i pro tebe.

Tomáš Ročeň pracuje v EY v auditu. Specializuje se na bankovnictví a zábavní průmysl. Studuje magisterský program na CERGE-EI.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?