Audit je nejlepší cesta, jak poznat byznys světových firem, říká Vojtěch Macek

Vojta se do týmu Auditu přidal už během studia na vysoké jako Intern. Nedávno úspěšně složil inženýrské státnice a pokračuje v EY na plný úvazek. Přečti si, jak to v Auditu EY chodí, čím si Vojta za poslední tři roky prošel a proč je podle něj internship v auditu parádní odrazový můstek pro kariéru ve financích.

Vojtěch Macek (24) vystudoval bankovnictví a pojišťovnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze. Jako Intern nastoupil do týmu Auditu EY už během bakaláře. Po třech letech v týmu a po dokončení Ing. studia nastoupil do EY na full-time a z Interna přeskočil díky skvělým výsledkům rovnou na pozici Senior konzultanta. Působí také jako ambasador – na veletrzích sdílí své zkušenosti se studenty, kteří práci v auditu zvažují.

Vojto, jak bys popsal práci v týmu Auditu lidem, kteří zatím s auditem nemají zkušenosti?

Z velké části je to o komunikaci s klientem. Nejdřív důkladně poznáváme procesy a potom zjišťujeme, jestli čísla v jeho finančních výkazech odpovídají realitě. Na každé zakázce pracuje Senior konzultant, který má svůj tým asistentů. To jsou Interni a Junior konzultanti, kteří audit provádí, a Senior konzultant jejich práci reviduje.

Jaké jsou nejčastější důvody, proč u vás klienti poptávají audit?

Velké firmy musí mít audit účetních výkazů ze zákona. Menší firmy se můžou rozhodnout pro dobrovolný audit, který po nich může vyžadovat třeba úvěrující banka. Dalším případem může být poté tzv. reporting, kdy ověřujeme data, která daná společnost odesílá matce pro účely konsolidace.

Pro jaké typy firem nejčastěji audity děláte?

Pro velké firmy z různorodých oborů. Hodně provádíme audity například pro oblast automotive – třeba ve firmách, které vyrábí součástky do škodovek nebo bavoráků. Dál máme klienty mezi bankami nebo třeba energetickými a telekomunikačními firmami. Můj největší klient se věnuje odpadovému hospodářství.

Může si nováček v týmu Auditu vybrat, jakým klientům se bude věnovat?

Jasně, nováčci si můžou zvolit preference a EY se snaží jim vyhovět. Obecně bych ale doporučil, aby si noví auditoři vyzkoušeli klienty z co nejrůznějších oborů. Díky tomu se toho nejvíc naučí, protože v každém oboru vypadá audit trochu jinak.

Audit není jen o číslech, člověk je často v kontaktu s lidmi

Jak vlastně audit v praxi probíhá a jak se na něm podílí vaši Interni?

První části se říká předaudit, kdy poznáváme klientovy procesy. To je jednodušší u opakujících se auditů, kde nám většinou stačí aktualizovat naši dokumentaci o změny oproti předchozímu roku. Na této části se Interni taky běžně podílí a u klienta komunikují s hlavní účetní nebo třeba finančním ředitelem.

Potom začneme testovat správnost dat například u faktur, objednávek nebo bankovních výpisů. Následuje finální audit, během kterého provádíme datové analýzy jako například maržové analýzy nebo sledujeme vývoj výnosů a nákladů v čase. Tohle všechno už Interni běžně dělají. Takže žádné vaření kafe – z Internů jsou od prvního dne opravdoví auditoři.

Jak vypadá běžný pracovní den Interna u vás v týmu?

Záleží, v jaké fázi je projekt, na kterém Intern zrovna pracuje. Může ho čekat schůzka u klienta, studování podkladů na schůzku nebo třeba zpracovávání analýz. Obecně jsou dvě hlavní činnosti, kterým se Intern v auditním týmu věnuje, a to datová analýza v Excelu a komunikace s klientem. Takže to není jen o tom, že by byl člověk zavřený v kanclu a hrabal se v číslech.

Jak ses k auditu v EY dostal ty?

Rozhodně jsem od malička nechtěl být auditor. 😊 Během studia na vysoké jsem se rozhlížel, jaké jsou zrovna otevřené pozice ve financích, a nabídka od auditního týmu EY mě zaujala. Když jsem se hlásil, tak jsem ani pořádně nevěděl, v čem audit spočívá. Měl jsem za sebou jen jeden kurz účetnictví na škole. Ale stejně jsem to zkusil a zalíbilo se mi to.

Jak vzpomínáš na výběrové řízení?

Nastupoval jsem během covidu, takže vše probíhalo on-line. Ale od dnešních výběrek naživo se to tolik nelišilo. Potkal jsem se postupně s lidmi z HR, Senior konzultantem z auditu, Manažerem a Partnerem. Překvapilo mě, že to bylo příjemné a přátelské popovídání – žádné otázky ve stylu, kde se vidím za 10 let. Spíš jsme se bavili o tom, co už mám za sebou, jak práce v auditu probíhá a taky jsem měl spoustu prostoru na svoje otázky. V současnosti je součástí assessment center ještě vypracování případové studie.

U Internů se počítá s tím, že škola je pro ně priorita

Jak se ti dařilo kombinovat práci a školu?

Interni obvykle pracují 3 dny v týdnu, takže jsem si rozvrh přizpůsobil tak, abych se škole věnoval ve zbylých dvou dnech. Během zkouškového mi pak v EY vyšli vstříc, abych se mohl škole věnovat víc – první část zkouškového jsem se učil a ve druhém jsem dohnal práci. Obecně EY počítá s tím, že člověk na internshipu chodí do školy a je to pro něj vyšší priorita než práce, takže jde vše dobře přizpůsobit.

Za pár týdnů nastoupíš do týmu Auditu na full-time a rovnou skočíš z pozice Interna na Senior konzultanta. Jak se ti to povedlo?

Jako Intern jsem nastupoval už během třeťáku na bakaláři, takže jsem byl na stáži tři roky. Obecně to funguje tak, že každý rok by si měl u nás Intern nabrat nějakou další zodpovědnost, aby se pořád učil něco nového.

Když jsem zahajoval třetí rok, nabídli mi, že si můžu zkusit některé zakázky jako acting senior, což je něco jako Senior konzultant na zkoušku. Byli se mnou spokojení, takže jsem přibíral další a další seniorské projekty, až mi nakonec řekli, že po škole můžu rovnou nastoupit jako Senior konzultant. Myslím, že jsem hezkým příkladem toho, že se u nás dá udělat obrovský progres už během internshipu.

Měl jsi při tom všem čas na svoje koníčky?

Jasně. Work-life balance funguje v EY skvěle. Zatímco škola a práce mi zaměstnávala hlavu, tak ve volném čase jsem pravidelně jezdil na kole, plaval nebo cestoval.

Co tě na práci v EY baví nejvíc?

Dynamika. Díky práci s různými klienty neustále poznávám nová odvětví a nahlížím pod pokličku hodně různorodým firmám. Typicky člověk dva týdny pracuje s jedním týmem na jednom klientovi a další dva týdny na jiném. Nejde upadnout do stereotypu, protože člověk stále zkouší něco nového a rychle roste.

A co bys doporučil lidem, kteří práci v auditu zvažují?

Ať si to minimálně vyzkouší. Práce v auditu je totiž skvělá tím, že člověk získá přehled o tom, jak to funguje v desítkách velkých a úplně odlišných firem, což je skvělý odrazový můstek pro kariéru nejen v auditu. Během jednoho roku Intern pozná klidně 15 firem z různých odvětví a vše, co se na škole učí jako teorii, rychle vyzkouší v praxi.

Zaujala tě kariéra v Auditu? Koukni na naše volné pozice a začni stejně jako Vojta poznávat, jak fungují procesy ve světových firmách.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?