Brněnský HUB: Pracujeme pro světové firmy a pořádáme epické teambuildingy

Centrum auditních služeb neboli HUB je brněnská část EY, která zpracovává podklady pro auditory. V mladých týmech tu sedí okolo 60 asistentů auditu a pochvalují si nejenom zajímavou práci, ale taky týmovou atmosféru. O srandu a nezapomenutelné teambuildingy tu není nouze. Přečti si, co o HUBu říkají lidé, kteří v něm sedí.

S daty se nejlíp pracuje v super kolektivu

Analytici a asistenti auditu v HUBu denně zpracovávají data od klientů. Své výstupy pak předávají auditnímu týmu, který kontroluje, jestli firmy dělají byznys podle pravidel a zda mají v pořádku účetnictví nebo další procesy. A nejsou to jen tak ledajaké firmy – lidé z HUBu pomáhají velkým značkám, jako je Škodovka nebo Coca Cola.

V auditní sezóně, tedy od podzimu do jara, se k full-time členům týmu přidávají stážisté z řad studentů vysokých škol. Ti týmu pomáhají, nabírají zkušenosti a spousta z nich zůstane na full time. V HUBu se i úplní nováčci naučí pracovat s Excelem, a pokud mají chuť, tak je kolegové vyškolí ve zpracovávání velkých dat s pomocí profesionálního softwaru. Stážisté nepotřebují praxi, stačí jim chuť se učit a analytické myšlení.

I přes práci s tvrdými daty vládne v HUBu uvolněná atmosféra. Tým si chválí fajn kolegy, srandu a spoustu promakaných teambuildingů. To ti ale nejlíp řeknou přímo oni samotní.

Jaké to je pracovat v HUBu očima 5 členů týmu

Peter Kelemen

Audit HUB Assistant

Peter je v HUBu druhým rokem. Jako Audit HUB Assistant v týmu datové analýzy zpracovává podklady od klientů pro auditní týmy.

Co tě na práci v HUBu nejvíc baví?

Líbí se mi pestrost práce. Pracujeme na velkém množství klientů, z nichž každý je v něčem jiný. Ke každému klientovi musím přistupovat individuálně, takže se pořád učím něco nového.

Co tě práce v HUBu nejvíc naučila?

Zlepšil jsem se v time managementu, prioritizaci úkolů a taky líp zvládám stres. Naše práce je do velké míry sezónní, takže když najednou přijde nápor práce, vím, jak se s tím popasovat. Všímám si, že mi to hodně pomáhá i v soukromém životě.

Jak bys vystihl týmovou atmosféru v HUBu?

Velmi přátelská a nápomocná. To je z mého pohledu na práci v HUBu to nejpříjemnější. Sedíme v open space, a když se například na něco zeptám do éteru, tak mi odpověď přijde z šesti stran. Lidé mi tu hodně sedli, z řady mých kolegů se postupně stali přátelé.

Na jakou firemní akci v EY nejraději vzpomínáš?

Pražské vánoční večírky pro všechna oddělení EY bývají hodně epické. Z našich týmových akcí ale rád vzpomínám na loňský halloweenský večírek. Spousta lidí dobrovolně přišla v kostýmech a byly tam mraky týmových soutěží a aktivit – tolik jsem jich ještě na žádném teambuildingu neviděl.

Kdybys mohl mít nějakou superschopnost, jaká by to byla?

Manipulace s časem by byla super. Ideálně tak, že se čas zpomalí, zatímco já zůstanu ve své běžné rychlosti. Hned bych toho za den stihl víc.

Monika Ořeská

Audit HUB Supervisor

Monika pracuje v HUBu pátým rokem a jako supervisor vede a mentoruje tým deseti lidí. Zároveň také auditním manažerům pomáhá s administrativou před spuštěním auditu.

Co tě na práci v HUBu nejvíc baví?

Dělá mi radost, že můžu profesně posouvat nejen sebe, ale hlavně lidi ve svém týmu. Když ke mně přijde nováček, který se v auditech vůbec neorientuje, a pak za půl roku vidím, co všechno už umí a zvládne, tak je to hodně euforický pocit.

Co tě práce v HUBu nejvíc naučila?

Hlavně komunikovat s lidmi. Naučila jsem se nebát se vyjádřit svůj názor a stát si za svými rozhodnutími a znalostmi. Taky jsem poznala spoustu neuvěřitelných lidí a příběhů. Ať už u nás v týmu, nebo u klientů.

Jak bys vystihla týmovou atmosféru v HUBu?

Obrovsky uvolněná a přátelská. To, jak náš kolektiv funguje, je pro mě nevídané. Dokážeme spolu osm hodit pracovat a stejně pak rádi zajdeme třeba na kafe. Dáváme hodně otevřeně zpětnou vazbu, aniž by to jakkoliv narušilo naše společné vazby. Vím, že se tu na každého můžu spolehnout.

Na jakou firemní akci v EY nejraději vzpomínáš?

Na všechny! Je super, že máme velké akce se všemi kolegy napříč EY, ale mám ráda i akce, které pořádáme jen pro nás v HUBu. Nejraději vzpomínám na Halloween z loňského roku. Připravovali jsme ho s kolegy společně a dojalo mě, že spousta lidí nakonec přišla v kostýmech, se kterými si očividně dali velkou práci. Beru to jako vizitku toho, že jsme super kolektiv.

Kdybys mohla mít nějakou superschopnost, jaká by to byla?

Já jsem super už teď, takže žádnou speciální schopnost nepotřebuju.

Jaromír Borovička

Audit HUB Assistant

Jarda je v HUBu přes půl roku jako asistent v týmu Confirmation and Independence. Vytváří, kontroluje a rozesílá dopisy pro partnery svých klientů, jako jsou banky, zákazníci nebo právníci.

Co tě na práci v HUBu nejvíc baví?

To, že je to do velké míry detektivní práce. Koukám pod pokličku zajímavých firem a pořád se něco učím o nových oborech. Spousta našich klientů jsou velké světové společnosti a vidět, jak to v nich funguje, je pro mě hodně zajímavé.

Co tě práce v HUBu nejvíc naučila?

Jsem tu relativně krátce, ale už teď si všímám, že umím lépe prioritizovat a nakládat s časem. Vím, kterým činnostem se věnovat nejdřív, abych si efektivně naplánoval čas. A to se hodí i v osobním životě.

Jak bys vystihl týmovou atmosféru v HUBu?

Jsme převážně mladý kolektiv a přijde mi, že si tu vzájemně hodně sedíme. Třeba ohledně humoru jsme všichni na podobné vlně – je tu prostě sranda.

Na jakou firemní akci v EY nejraději vzpomínáš?

Všechny akce v HUBu jsou super! Líbí se mi, že jsou často herně založené. Pravidelně se tu konají pub kvízy, respektive HUB kvízy. Moc se mi líbil například vánoční večírek HUBu, který jsme měli v brněnském VIDA! science centru.

Kdybys mohl mít nějakou superschopnost, jaká by to byla?

Cestování časem. Abych mohl přetočit čas, když něco rozbiju.

Jana Dobiášová

Audit HUB Supervisor

Jana je v HUBu pátým rokem, vede tým sedmi asistentů a věnuje se datové analýze na klientských projektech.

Co tě na práci v HUBu nejvíc baví?

Je hodně dynamická – v podstatě každý rok se mění projekty, nástroje i procesy, takže se stále učím něco nového. Taky je skvělý pocit vidět, jak asistenti v mém týmu rostou a učí se nové věci. Jsem na ně hrdá.

Co tě práce v HUBu nejvíc naučila?

Pracovat s lidmi. Považuji se dost za introverta, takže vystupování ve vedoucí roli pro mě byla výzva. Jsem ale moc ráda, že jsem tuto možnost dostala. Zjistila jsem, že mě práce s vlastním týmem hodně baví, a posunulo mě to i lidsky.

Jak bys vystihla týmovou atmosféru v HUBu?

Vždycky, když někdo potřebuje s čímkoliv pomoc, tak má bezpečný prostor se kohokoliv na cokoliv zeptat. Obecně je tu hodně přátelské prostředí – nikdo se tu nerve o to, aby byl lepší než ostatní.

Na jakou firemní akci v EY nejraději vzpomínáš?

Ráda vzpomínám na teambuildingový výjezd na Vysočinu v roce 2021. Bylo to po roce a půl, kdy jsme byli kvůli covidu pořád zavření doma, takže jsem se konečně dostala mezi lidi a poprvé se s týmem potkala na větší akci. Z obličejů na videokonferencích se stali reální lidé, se kterými jsme si hodně sedli.

Kdybys mohla mít nějakou superschopnost, jaká by to byla?

Občas by se mi hodilo zastavit čas, abych mohla dohnat svůj to-do list.

Renata Holcová

Audit HUB Assistant

Renata začínala v HUBu jako stážistka. Dnes už je v EY třetím rokem, pracuje jako podpora auditního týmu a specializuje se na end-to-end procesy.

Co tě na práci v HUBu nejvíc baví?

Hodně mě baví end-to-end procesy. Začali jsme se jim v HUBu věnovat zrovna, když jsem nastoupila jako stážistka. Lidsky řečeno jsou to procesy, při kterých si vezmeme určitou část auditu a zcela samostatně ji připravíme od začátku do konce. Takže auditní tým s ním má méně práce.

Co tě práce v HUBu nejvíc naučila?

Naučila jsem se dobře pracovat v týmu. Na auditní práci totiž hodně sedí přísloví o tom, že víc hlav víc ví. Na komunikaci s klienty mě zase baví poznávat jejich práci. Hodně se toho naučím o jejich oborech, do kterých bych jako běžný smrtelník nikdy nepronikla.

Jak bys vystihla týmovou atmosféru v HUBu?

Už když jsem nastoupila na stáž, tak jsem měla od týmu obrovskou podporu. Když se objevil problém, nikdy jsem na něj nebyla sama. I teď po třech letech vím, že tým mě kdykoliv podrží. Taky je výhoda, že každý člověk tu má nějakou specializaci. Přesně vím, za kým jít s dotazem ohledně zpracování pohledávek, nových trendů v daních nebo čehokoliv jiného.

Na jakou firemní akci v EY nejraději vzpomínáš?

Před Vánoci jsme měli teambuilding, na kterém jsme hráli curling. K tomu bych se normálně nedostala a navíc je to hodně hodně specifická aktivita, u které člověk pozná kolegy v úplně jiném světle.

Kdybys mohla mít nějakou superschopnost, jaká by to byla?

V práci by se mi občas hodilo, kdybych se mohla zneviditelnit nebo proměnit v malou mouchu. Podařilo by se mi pak ještě lépe proniknout do klientovy firmy a navnímat jeho procesy. Pak by šly end-to-end procesy jako po másle.

Sečteno a podtrženo: pestrá práce, bleskový růst, parádní kolektiv a nezapomenutelné akce. To jsou podle lidí z HUBu hlavní důvody, proč zbožňují svou práci. Chceš taky rozjet kariéru ve světě dat a auditů a pochvalovat si stejné věci? V HUBu máš dveře otevřené! Koukni na volné pozice a přidej se k nám.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?