DělEY business jako holka. Má to smysl.

Druhý ročník tříměsíčního mentoringového programu pro studentky je za námi. Přečti si, jak probíhal.

Snažíme se dělat věci, které svým přesahem přispívají k tomu, aby svět byl o něco lepším místem. A jakkoliv vzletně ti to možná bude znít, pro nás to není prázdná fráze. Jeden takový projekt, který to hezky dokládá, je náš vlastní mentoringový program DělEY business jako holka, jehož druhý ročník máme právě za sebou. Je od našich holek-konzultantek pro holky–studentky, které na sobě chtějí pracovat a které zajímá, jak to v byznysu chodí. Protože svět byznysu je stále ještě o genderových stereotypech, které nezřídka ovlivňují, jak se ženy v začátcích kariéry rozhodují o svém dalším směřování. A naším cílem je to měnit. Ukázat a nechat zažít, že to může fungovat (a skutečně funguje) i jinak a že oblasti, o nichž si mnozí myslí, že jsou typicky doménou mužů, skvěle zvládají i ženy.

Jak náš mentoringový program probíhá?

  • Na podzim otevíráme registrace. Na našem kariérním webu cestasey.cz najdeš všechny potřebné informace.
  • Pokud tě do programu vybereme, tak tě na základě oblastí, kterým se chceš věnovat, propojíme s mentorkami z řad našich seniorních konzultantek.
  • Na jaře probíhá slavnostní zahájení, po kterém v horizontu tří měsíců následují 3–4 setkání ve formátu 1:1, na nichž s mentorkou řešíš stanovené cíle a cesty, jak jich dosáhnout. To je mimo jiné cenný prostor pro sdílení zkušeností a rozvíjení vašeho vztahu.
  • Kromě toho pro tebe máme připravený další program v podobě tematických meet-upů. Letos jsme se mimo jiné věnovali živlové osobnostní typologii.
  • Závěr programu se nese ve slavnostním duchu. Tím to ale končit nemusí. Některé holky zůstávají v kontaktu i nadále.
  • Díky programu máš jedinečnou možnost nahlédnout pod pokličku a zjistit, jak to u nás funguje.

A co na to holky?

I letošní ročník byl podle prvních ohlasů povedený. Co nás moc těší je, že některé studentky budou na cestě s EY pokračovat. Za to všechno patří velký dík našim skvělým kolegyním, které se jako mentorky holkám věnovaly. Věříme, že zpětná vazba od holek mluví sama za sebe. Jak si letošní ročník užily?

„Program mi pomohl udělat další krok v mé kariéře a uvědomit si, kam bych chtěla svoji kariéru směrovat. Moje mentorka byla super a sezení s ní byly nejenom přínosné, ale také zábavné. Líbily se mi i semináře, kdy jeden byl hodně praktický – pracovní příležitosti v EY, CV, jak na pohovor – a druhý naopak více obecný a k zamyšlení se sám nad sebou – typologie, což za mě bylo skvělé vyvážení témat. Obecně program hodnotím velmi pozitivně a přijde mi super, že je možné se něčeho takového účastnit, a dokonce zdarma.“

„Program mi poskytl skvělý vhled do možností, které EY nabízí. Zjistila jsem, jak vypadá náplň práce na různých pracovních pozicích, dostala jsem skvělé tipy, jak zpracovat životopis, motivační dopis a jak uspět u pohovoru, které mi pomohly získat novou stáž. Má mentorka byla skvělá, pozitivní a předala mi některé ze svých zkušeností, které jsem mohla využít v nelehkém období před státnicemi. Společně jsme probraly témata, jako je práce se stresem a energií, jak na dobrou přípravu či time-management a well-being. I díky těmto tipům jsem poté úspěšně zvládla dvoje státnice naráz. Také jsme debatovaly o různých možnostech uplatnění, které mi pomohly s výběrem dalšího studia a kariérního směru. Zkušenost s EY tedy hodnotím jen pozitivně a těším se, až se budu moct zúčastnit dalších programů!“

Všem holkám děkujeme a těšíme se na další kolo mentoringu, které pro vás připravujeme. Tak nás sledujte, ať vám neunikne.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?