DělEY byznys jako holka. Stojí to za to

První kolo tříměsíčního mentoringového programu pro studentky je za námi. Přečti si, jaké bylo.

U nás v EY mají (nejen) holky ve svém osobním i profesním rozvoji naši maximální podporu; ostatně i díky tomu nejsou ženy v EY ve vedoucích pozicích ničím výjimečným. Naší filozofií je vytvářet lepší svět, kde mají holky stejné možnosti a příležitosti jako kluci a ve kterém se navzájem podporují a obohacují. Proto jsme vytvořili mentoringový program od našich holek pro holky, které na sobě chtějí pracovat.

3–2–1: SMART: Krok za krokem k cíli

Krátce potom, co se mezi studentky vysokých škol dostalo info, že spouštíme vlastní mentoring (samozřejmě zdarma), začaly nám chodit CV a motivační dopisy, což byl první krok nezbytný pro přijetí do programu.

Motivace přihlášených studentek pro nás byla důležitá, abychom holky dokázali co nejlépe propojit s našimi mentorkami. Každá mentee (studentka) dostala totiž svou mentorku (zkušenou konzultantku z týmů Consultingu nebo Strategie a transakce), aby se pak společně po dobu tří měsíců věnovaly tématům, které mentee chtěla řešit. Nejčastěji se jednalo o time management, zvládání stresu, kariérní začátky či sebevědomí.

Jedna z podmínek úspěšného mentoringu je správné nastavení cílů, a to ideálně metodou SMART. Takový cíl by měl být:

  • S – specifický (Specific)
  • M – měřitelný (Measurable)
  • A – dosažitelný (Achievable)
  • R – relevantní (Relevant)
  • T – časově ohraničený (Time based).

Na SMART metodu tedy došlo hned na začátku, a pak už se jsme jeli na vlně sdílení zkušeností. Networkingové zastávky byly tři a o skvělá témata nebyla nouze. Pracovali jsme s osobní vizí, time & energy managementem a osobnostní typologií 4Elements. Holky se během celého programu dozvěděly nejen spoustu zajímavých informací, ale měly také možnost nahlédnout do života v EY, poznat některé z nás, zjistit, jak pracujeme a co nás baví. A to nás těší!

A co na to holky?

„Během mentoringu jsem se více zamyslela nad svojí osobní vizí a celkově sama nad sebou. Uvědomila jsem si pár velice důležitých věcí, které jsou v životě člověka, který má určité cíle a nechce zůstat stát na jednom místě, celkem podstatné. Každé setkání s mojí mentorkou mě motivovalo k věcem, které bych nejspíš jinak neudělala, nebo bych je přinejmenším oddalovala. Mohu tedy říci, že si stoprocentně odnáším i vyšší sebevědomí.”

„Celý mentoring hodnotím velice kladně, poznala jsem spoustu nových a velmi zajímavých lidí, čehož si velice vážím.”

„Myslím, že je to perfektní program, který má smysl. Díky za něj. Moc ráda se zapojím i příště. S mou mentee budeme nepravidelně pokračovat dál. Je opravdu šikovná, inspirovaly jsme se vzájemně. Víc takových cílevědomých lidí, kteří umějí využít každou příležitost. S těmi je radost pracovat.”

Všem holkám děkujeme a těšíme se na další kolo mentoringu, které pro vás připravujeme. Tak nás sledujte, ať vám neunikne.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?