Přihlas se do soutěže EY’50 nebo EY’20 a získej až 50 000 Kč na podporu tvé diplomky

Vyhlašujeme druhý ročník grantového programu EY’50, ve kterém můžeš vyhrát 50 000 Kč na podporu tvé diplomky a získat cenné rady od našich profíků z oboru, se kterými můžeš svou práci v průběhu psaní konzultovat. Letos navíc přidáváme i program EY’20 s odměnou 20 000 Kč pro studenty, kteří píšou bakalářku. U obou soutěží stačí, když své téma zaměříš na modelování kreditního rizika.

Podpora vzdělávání a rozvoje studentů je pro nás velmi důležité téma. Proto i letos pořádáme EY’50, abychom tebe i ostatní studenty při psaní diplomky pořádně namotivovali. A taky trochu věříme, že s odměnou 50 000 Kč pro vítěze se diplomka píše jako po másle. První polovinu výhry od nás dostaneš hned a druhou po obhajobě, která proběhne od 18 měsíců od vyhlášení.

Loňskou vítězkou se stala Nela Hendrichová, studentka Ekonometrie a operačního výzkumu na VŠE v Praze: „Nosila jsem v hlavě myšlenku, že bych svou diplomovou práci zaměřila právě na kreditní rizika. Když jsem se o soutěži dozvěděla, namotivovala mě se tohoto tématu držet a přihlásila jsem se do ní,“ říká Nela.

První ročník soutěže EY’20 pro bakaláře

Loňský pilotní ročník proběhl jen pro studenty VŠE, letos ale otevíráme brány studentům všech vysokých škol v ČR. Stačí, aby téma tvojí práce spadalo do oblasti ekonometrického modelování kreditního rizika nebo souvisejících témat. Příklady témat najdeš tady, ale vítáme i tvoje vlastní pojetí.

A abychom nezapomněli na studenty bakalářských oborů, vyhlašujeme letos také program EY’20. Ten funguje úplně stejně, jen je určený pro studenty, kteří píšou bakalářku, a odměna pro vítěze je 20 000 Kč.

Ať už výhru získáš, nebo ne, bude pro tebe EY’50 i EY’20 cennou zkušeností. Získáš možnost probrat své téma s profíky z oboru a dostat od nich zpětnou vazbu. Využila toho i loňská vítězka Nela.

„Soutěž mi hodně pomohla v tom, že jsem získala možnost prokonzultovat svou práci s lidmi z oboru, kteří se tématy zabývají denně. Lidé z EY se mi po výhře v soutěži ozvali a tuto možnost mi nabídli. Práci to hodně prospělo, protože jsem do ní mohla vnést pohled z reálné byznysové praxe, který doplnil poznatky a rady z akademického prostředí,“ říká Nela.

Kdo se může přihlásit?

Do obou soutěží se můžeš přihlásit, když:

  • studuješ vysokou školu v České republice,
  • plánuješ psát bakalářskou nebo magisterskou práci na téma spojené s modelováním kreditního rizika,
  • svou práci odevzdáš k obhajobě v následujících 18 měsících od výhry v soutěži.

Harmonogram soutěží

  • Pá 25. 10. 2024 – uzávěrka přihlášek
  • Čt 31. 10. 2024 – oznámení studentů postupujících k osobním prezentacím
  • Po 4. 11. 2024 – osobní prezentace studentů v EY v Praze
  • Po 11. 11. 2024 – vyhlášení vítězů grantu

Jak se přihlásit?

Přihlásit se můžeš přes registrační formulář nejpozději do 25. 10. 2024:

K formuláři přilož motivační dopis, ve kterém nám stručně představ například své studijní zázemí, osobní motivaci, související zájmy, studijní úspěchy, programátorské dovednosti, předchozí pracovní zkušenosti nebo budoucí plány na pracovní kariéru/další studium.

Připrav si také krátkou prezentaci na maximálně 10 minut, ve které nám svou práci představíš, pokud s tématem postoupíš. Prezentace proběhnou v naší pražské kanceláři ve Florentinu.

Přihlas se a pojď si pro výhru

Všem, kdo s přihlášením do soutěže váhají, doporučuje loňská vítězka Nela nebát se a zkusit to. Nic neztratíte a naopak získáte spoustu zkušeností do budoucí kariéry a možností, jak práci zlepšit.

„Příprava prezentace pro experty z oboru mi v rámci soutěže hodně dala. Byla to výzva, která mě obrovsky posunula. Všem, kdo soutěž zvažují, doporučuji nebát se odvážnějších pojetí tématu. Čím odvážnější téma, tím větší je šance, že zaujme,“ radí Nela.

Zalíbil se ti program EY’50, nebo EY’20? Přihlásit se do něj můžeš klidně hned. Nemáš jasno, jestli je tvoje téma pro tuhle soutěž vhodné? Ozvi se kolegyni Tereze na tereza.kosturova@cz.ey.com, která má na starosti registrace a ráda ti poradí.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?