Our Management Consulting Challenge is back! Enter the competition with your friends and complete a case study on the topic of creating a strategy of direct cooperation between agriculture/farmers and Ambiente restaurants. You can win CZK 70,000, an Ambiente cooking course and a chance to shadow the EY-Parthenon strategic consulting team and/or Ambiente.
What can I do?
Form a 2-3 person team with your friends OR sign up on your own and we’ll help you form a team with other students at the kick-off event. The competition is open to college students or recent graduates (within two years of graduation).
Register yourself or your team by Sunday 21 April via the registration form.
Come to the Opening Ceremony at the Florentinum on Wednesday 24 April, where we’ll introduce you not only to EY-Parthenon and Ambiente, but also to the detailed case study assignment and all other details about the competition.
*The competition guidelines and final presentations will be held in English.
What can I win?
In addition to experiencing a real case study in practice and learning how management consulting works, as a winner you will also get:
- CZK 70,000 from EY-Parthenon
- A chance to shadow EY-Parthenon and/or Ambiente
- an Ambiente cooking course
What dates are important?
- 21 April: registration deadline
- 24 April: Opening Ceremony (starting at 5:30 pm)
- 29 April: deadline for any case study questions
- 5 May: solution submission
- 10 May: notification of TOP 5 finalists
- 14 May: Grand Finale and announcement of winners (starting at 4:30pm)
If you have any questions about the competition, please feel free to email us at mcchallenge2024@cz.ey.com
Looking forward to meeting you! :)
_______________________________________
Naše Management Consulting Challenge je zpět! Přihlas se s kamarády do soutěže a zvládněte case study na téma vytvoření strategie přímé spolupráce mezi zemědělci a restauracemi sítě Ambiente. Vyhrát můžete 70 000 Kč, kurz vaření od Ambiente a možnost stínování v týmu strategické konzultačky EY-Parthenon a/nebo v Ambiente.
Co pro to můžu udělat?
Vytvoř s kamarády tým o 2 až 3 členech, NEBO se přihlas sám/a, a my ti pomůžeme vytvořit tým s dalšími studenty na zahajovací akci. Soutěž je určena pro studenty vysokých škol, případně čerstvé absolventy do dvou let od ukončení studia.
Přihlas sebe nebo svůj tým do neděle 21. dubna přes registrační formulář v této události.
Přijď ve středu 24. dubna na Opening Ceremony do Florentina, kde ti představíme nejen EY-Parthenon a Ambiente, ale taky detailní zadání case study a veškeré další podrobnosti o soutěži.
*Zadání soutěže i výsledné prezentace budou probíhat v angličtině.
Co můžu vyhrát?
Kromě toho, že si vyzkoušíš reálnou case study v praxi a poznáš, jak funguje práce v management consultingu, jako vítěz získáš taky:
- 70 000 Kč od EY-Parthenon
- možnost stínování v EY-Parthenon a/nebo v Ambiente
- kurz vaření s Ambiente
Jaké termíny jsou důležité?
- 21. dubna: deadline pro registrace
- 24. dubna: Opening Ceremony (od 17:30)
- 29. dubna: deadline pro případné dotazy ke case study
- 5. května: odevzdání řešení
- 10. května: oznámení TOP 5 finalistů
- 14. května: Grand Finale a vyhlášení výherců (od 16:30)
Máš k naší soutěži jakékoliv otázky? Napiš nám na mail mcchallenge2024@cz.ey.com.
Těšíme se! :)
O Ambiente
Ambiente je prostředí, které tvoří lidé se stejným pohledem na gastronomii. V našich podnicích měníme jídlo v zážitek a věříme, že tou nejlepší ingrediencí naší práce je radost.
Příběh Ambiente
Začal ho psát Tomáš Karpíšek v roce 1995 ve své první restauraci v Mánesově ulici. Někdejší kuchař z Liberce kolem sebe shromáždil partu lidí, pro které byl host vážený pán. To platí dodnes a k tomu přibyla řada dalších jedinečností.
Vaříme mateřskou kuchyni
Přes mexické, italské a brazilské koncepty došli naši kuchaři k tomu, že nejlíp rozumí české kuchyni, kterou důvěrně znají. V Café Savoy tak v roce 2005 poprvé začali servírovat kachnu či řízek s bramborovým salátem, v Lokálech o čtyři roky později čepovat pečlivě ošetřené pivo a v Esce od roku 2016 péct český chleba. Díky objevu staré české kuchařky Marie B. Svobodové a zahraniční inspiraci šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka vznikl michelinskou hvězdou oceněný podnik La Degustation Bohême Bourgeoise, restaurace založená na naší mateřské kuchyni.
Známe svoje farmáře
Jelikož to nejčerstvější je zároveň nejchutnější, začali jsme navazovat kontakty se zemědělci z okolí. Lokálnost pro nás není trend, je to selský rozum – proč vozit suroviny přes půl planety, když můžeme vařit z toho, co roste u nás?
Propojujeme chovatele, řezníky kuchaře
Zásadním okamžikem pro nás bylo rozhodnutí mít vlastní maso. Začali jsme spolupracovat s řezníky a chovateli a společnými silami se nám podařilo najít způsob, jak vykrmovat český strakatý skot a stařit hovězí maso. Naučili jsme se vyrábět vlastní uzeniny a znovu navrátili na talíře maso z přeštických vepřů.
Jsme hrdí na české pivo
Jsme hrdí na české pivo a tradiční hospodskou kulturu, proto máme Lokály. Vévodí jim nerezovo-skleněný výčep a výčepní v kožené zástěře. Ti vlastnoručně sanitují trubky tak, aby pivo mohlo co nejčistší a nejkratší cestou putovat z tanku rovnou do půllitru. Štamgast je náš pán, proto pro něj máme vždy vyhrazený stůl.
Obklopujeme se mistry svého oboru
Pracují přímo v našich podnicích, nebo se na jejich podobě podílejí. Aleš Najbrt vytváří grafiku, architekti Tereza Froňková, Václav Červenka, Šimon Brnada či Rudolf Netík interiéry, lustr v Bokovce, Myšákovi a La Degustation Bohême Bourgeoise jsou dílem studia Olgoj Chorchoj, přední čeští ilustrátoři, fotografové a autoři připravují náš časopis…
Víc hlav víc ví
Než se narodí nová restaurace, schází se majitel s budoucí posádkou, architektem, marketingem a dalšími odborníky. Na realizaci každého podniku se podílí tým zhruba třiceti lidí. Než přivítají první hosty, uběhne zpravidla devět měsíců.
Cestujeme po celém světě
Například z Neapole jsme přivezli pec na pizzu, pro passadory do Brasileir jsme si dojeli do São Paula, než jsme otevřeli Bokovku, propili jsme se pařížskými vinárnami a kvůli Esce prošli křížem krážem Londýn. Abychom se mohli pořád posouvat, potřebujeme inspiraci čerpat i v zákulisí restaurací. Vysíláme proto do světa naše kuchaře. Nabyté informace sdílí oni s námi a my s vámi – třeba online na blogu Jídlo a radost.
Vidíte nám až do kuchyně
Prostřednictvím sociálních sítí nám vidíte až do kuchyně. Protože ctíme zásadu opravdovosti, nic nepřikrášlujeme a na talíř dostanete to, co jste viděli na fotce. Ale nejsme neomylní! Reklamace je pro nás příležitost – pomáhá nám zlepšovat se a taky utužit vztah s hosty.
Na prvním místě je pro nás host
Za posledních víc jak 28 let se toho v Ambiente změnilo hodně. Dvě věci ale zůstaly stejné. Všechno tohle je možné jen díky tomu, že nás práce baví. A na prvním místě je pro nás stále spokojený host, který se k nám vrací. Proto si hospodu od nás nejde koupit za peníze.