Aktovka, počítač a minimálně litr vody

Daňaři, auditoři, konzultanti z Advisory i Transakcí vyměnili košile za trička, obuli tenisky a šlapali v květnu do práce na kole.

Celkem se do soutěže Do práce na kole, která motivuje lidi, aby používali ve městech jízdní kola či jinou formu bezmotorové dopravy, zapojilo 73 zaměstnanců. EY tedy vytvořilo hned 19 týmů.

Společně jsme ujeli, uběhli a nachodili během května bezmála 11 tisíc kilometrů. To je asi jako, když vyjedeš od nás z Florentina, dáš se doleva kolem Masaryčky a potom pořád na jih, až bys dojel ke Kapskému Městu. Nejvíc kilometrů v nohách má kolega Jan Rosa (730 km), mezi ženami vyhrála Alexandra Blahová (370 km). Každý šlapal ve svém tempu i stylu. Kam patříš ty? Seš Beautiful Godzilla, Urban Cyclist, nebo spíš Mountain Biker?

U rozjezdu spolupráce se spolkem Auto*Mat je od prvopočátku Ondřej Skořupa z IT, který vede vnitrofiremní týmovou soutěž YBARA CUP. „Téhle soutěže se účastníme letos už potřetí. Vloni jsme naší cyklojízdou vyjezdili 85 000 Kč pro neziskovou organizaci Barevný svět dětí,“ připomíná Ondřej. Letos jsme opět tužili svaly i kolektiv. Bylo nás zas o něco víc. Tomáš Němec, partner z Auditu a zároveň nadšený cyklista, který soutěž dlouhodobě podporuje, k tomu s úsměvem poznamenal: „Jestli to takhle půjde dál, tak se obávám, že nám kolárna přestane stačit.“ Naši kolaři mají k dispozici nejen kolárnu, ale také šatny a sprchy.

K naší velké radosti jsme letos získali titul Cyklozaměstavatel Prahy a České republiky. Porota ocenila zázemí, které cyklistům poskytujeme, naše projekty na pomoc potřebným a ochranu životního prostředí. Výhru v podobě sportovní koloběžky a LCD monitoru převzal na zahradě Národního zemědělského muzea v Praze na Letné Tomáš Němec. Spolu s kolegy se ji rozhodl věnovat Barevnému světu dětí. „Chceme udělat radost rodině, kterou jsme podpořili už loni,“ vysvětlil ještě na pódiu Tomáš.

Poslední květnový den sice soutěž skončila, ale kola jsme si doma v kumbále nezamknuli až do příštího roku. Blíží se polovina června a dveře v naší EY kolárně se ráno před prací netrhnou.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?