Jak v EY probíhá běžný pracovní den

Líbí se ti EY a přemýšlíš, že u nás rozjedeš svoji kariéru? Tak to tě určitě zajímá, jak každý den pracujeme. Udělali jsme průzkum mezi několika týmy a na férovku ti prozradíme, jak svůj běžný pracovní den popsali.

Každý pracovní den začíná kávou. Nebo alespoň pro usměvavého Ondru Valáška, Senior konzultanta z IT consultingu. „Nejradši nasávám energii u kávy. Občas v kanceláři, občas si zajdu i do blízké kavárny EMA.“ Mladý konzultant přitom není žádné ranní ptáče. „Do práce chodím až tak kolem deváté, na sedmou se nikdy nedokopu,“ směje se Ondra.

Senior manažerka z Daní Martina Máleková to má naopak, aktivní je hned brzy z rána. Probouzí ji ranní jóga. „Většinou vstanu v pět, jdu na dvě hodiny cvičit a pak do práce. Nejdřív projdu e-maily a rozhodím úkoly svému týmu. A další činnosti závisí na konkrétním projektu,“ popisuje Martina.

Občas práce z kanceláře, občas zajímavé schůzky

Pokud to projekt a nastavení v týmu dovoluje, můžeš si vzít homeoffice nebo pracovat z kavárny. Nejradši tě ale uvidíme u nás. Většina týmů nemá pevný časový režim, je tak na zodpovědnosti každého, aby stíhal úkoly a nepropásl meetingy.

Schůzek přitom někdo absolvuje jenom pár, v některých týmech jich ale bývá spousta. „Pořád někam jezdíme, i když občas jenom po Praze. Já osobně hodně navštěvuju ministerstvo, pro které navrhuju IT systémy. Nebo jsem nedávno strávil celý týden u klienta z oblasti energetiky, pracovali jsme totiž přímo od něj,“ líčí IT specialista Ondra.

Schůzkování oceňuje Petr Mucha z Transakcí. „Líbí se mi, že se při práci setkávám s lidmi a jenom nesedím v kanceláři. U nás v Transakcích jsou schůzky a komunikace s lidmi jedním z pilířů naší práce. Jsme v úzkém kontaktu s klienty, kterým pomáháme prodat firmu, ale i s potenciálními kupci nebo dalšími poradci. Při tom se s každým snažíme budovat dobré vztahy. A často tak poznáme zajímavé lidi,“ říká Manager Petr.

Z kanceláří klienta většinou pracuje i tým Forenzních služeb. Partner Tomáš Kafka práci svého týmu popisuje jako hodně divokou: „Když zahajujeme vyšetřování třeba korupční aféry, jde všechno hodně rychle. Přijedeme ke klientovi, zajistíme důkazy, vyslýcháme zaměstnance, lustrujeme počítače. Ta dynamičnost mě na tom ale baví. Moc plánovat se to nedá, klient nám vždycky volá s akutními případy.“

Nováčci u nás pracují na zodpovědných úkolech a rychle se tak učí

Jako v každé jiné firmě, i v EY se náplň práce liší mezi juniorem, seniorem, manažerem a partnerem. Čím vyšší pozice, tím důležitější budeš mít úkoly.

Nenechej se ale zmást, i nováček u nás dělá na zodpovědných úkolech hned od začátku. „Junior většinou během dne pracuje na úkolech, které mu senioři zadávají. V Auditu alokaci práce řešíme na začátku týdne, takže junior dopředu ví, co ho čeká a jakou má který úkol prioritu,“ popisuje Managerka Jana Solarová.

Nemusíš se ale bát, že bys to nezvládl. Nováčka vedeme, víme, že učený z nebe nespadl. Zadáváme mu proto konkrétní úkoly, se kterými mu radíme. Takhle se všichni naučí nejvíc,“ dodává Jana.

Přes oběd si chodíváme zaběhat

Jakmile si práce během dopoledne trochu sedne a všichni vědí, co mají dělat, jdeme na oběd. Stejně jako v jiných firmách, i v EY oběd řešíme už od rána. Týmy se spolu domlouvají, na co mají chuť, introverti si zase nosí krabičky.

A ti aktivnější spolu přes poledne běhají jako pražský tým IT Consultingu. Pravidelně trénují, protože za EY běháváme i maratony – jejich oblíbená obědová trasa vede přes Vítkov nebo do Stromovky. Není ani problém, když si někdo jde zacvičit do posilovny nebo na polední lekci.

Odpoledne pokračujeme s úkoly ze začátku dne. Schůzky, telefony nebo soustředěná práce, klidně další káva. Nebo tři? V nabitých obdobích se stává, že musíme zůstat v práci déle, při práci v EY ale získáváme tolik cenných zkušeností, že to za to prostě stojí.

Po práci legraci, když je na ni chuť

Když skončí povinnosti, můžeš jít buď domů, nebo se přidat na nějakou akci. Často jdeme v týmu na pivo, sportujeme, v Business Consultingu spolu chodíme i na koncerty. Taky přímo v EY pořádáme super párty, různé akce nebo letní promítání na střeše. Snažíme se, aby u nás i přes velikost firmy vládla přátelská a rodinná atmosféra, jak jen je to možné.

Kam dál? Přečti si 4 rady, jak zvládnout pohovor do EY.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?