Kam až vedla cesta našich lidí

Hledání první práce bývá běh na dlouhou trať. Firmy ti vyčítají nedostatek zkušeností - anebo se bojí, že jim brzy utečeš za novou výzvou. V EY ti kopačky nedáme. Každý den budeš podnikat kroky, které tě v kariéře posunou. A jestli s námi pak zůstaneš, nebo ne, to je na tobě. Zjisti, co tě čeká na společné cestě a začti se do vzpomínek bývalých juniorů.

Podle každoročního průzkumu společnosti Universum nás studenti celosvětově hodnotí jako nejatraktivnějšího zaměstnavatele v oboru consulting - už čtyři roky po sobě. I díky tomu mají naše recruiterky plné ruce práce. Ročně jim pod rukama projde přes 2 000 životopisů, značnou část tvoří právě CV absolventů. Protože v nich vidíme velký potenciál, už junior konzultantům se nebojíme svěřit velké úkoly. Zjisti, co u nás můžeš zažít třeba i ty.

Práce v EY není ani trochu stereotyp

Dáme ti příležitosti, know-how a nástroje, které ti umožní růst. Profesně i lidsky. Od formátování tabulek se rychle přesuneš ke sbírání dat a jednání s klienty. Možná u toho dokonce procestuješ svět jako senior konzultant nebo manažer.

Ale hezky popořadě. Jakmile odložíš bakalářku nebo diplomku do knihovny, tvé vzdělávání neskončí. Investice do vzdělávání nám dává smysl a bereme ji jako nezbytnou součást kariérního vývoje. Globálně v EY odškolíme - jen interně - 14 milionů hodin ročně.

Velkou část z nich tvoří odborná a technická školení nováčků. Hned do začátku tak dostaneš velmi slušný know-how balíček. A protože v consultingu musíme být neustále v obraze, na školení a konference se můžeš těšit i v budoucnu.

První dny rozhodně nebudeš sedět v koutě

Nehodíme tě hned do vody, ale sedět jen tak u stolu a číst manuály také nebudeš. Z nováčků se odborníci stávají jen každodenní prací na projektech. Proto tě co nejdříve zapojíme do dílčích úkolů a dáme ti prostor zazářit. Zblízka poznáš ty nejlepší firmy a budeš se učit pod vedením zkušených lidí.

„Spousta lidí k nám přišla bez velkých zkušeností a perfektně se uchytili. Začlenění je velmi rychlé, pokud máš zájem a umíš používat selský rozum,“ říká Kristýna Bílková, Managerka z Business Consultingu. Díky mezinárodním projektům navštívila spoustu měst, třeba New York, Stockholm, Vídeň nebo Lublaň.

A když tě to s námi bude bavit i po zkušebce, čekají na tebe velké příležitosti. Možná se jako Magdalena Žáčková z Forenzních služeb podíváš do Afriky za klientem, nebo se pustíš do vyšetřování podvodů v Německu. Kdo ví, kam tvá cesta s EY povede.

Juniorům věříme už od začátku

Hned od začátku dostaneš místo u stolu, kde se řeší velké věci. Stejně jako Martina Máleková, která v EY pracovala při škole dva roky na půl úvazku. Nabídka posunu na plný úvazek na pozici seniorky v Daních byla zasloužená a s radostí ji přijala. Množství projektů a míru zodpovědnosti si užívá, i když má na starosti 10 až 15 projektů současně.

„S některými klienty jsem vyrostla od juniora. Kdo je ochotný udělat něco navíc, může v EY zazářit. Člověk se nestane superstar, když neudělá něco navíc,“ vzkazuje absolventům. Stejně jako Martinu, i tebe brzy seznámíme s klienty a dáme ti možnost zúročit znalosti a zkušenosti nasbírané při škole.

Přišli, viděli, odešli. Ale ne navždy

Příležitostí a výzev na tebe v EY čeká nepřeberné množství. Přesto se občas stane, že se s námi kolegové rozloučí. Rozcházíme se s nimi v dobrém, a to nejen proto, že se mezi námi tvoří silné vazby. Pro potřebu změny máme pochopení. A kdo ví, možná se s nimi zase shledáme. Své o tom ví náš bývalý CEO Mark Weinberg. Ten se vrátil do EY dokonce čtyřikrát.

Díky EY získáš zkušenosti i motivaci k uskutečnění svého snu

Přátelství, která v EY navážeme, posledním dnem nekončí. Jsou pro nás nadále inspirací v osobním i pracovním životě. Někdy je ale rozloučení s EY konečné. Třeba když se rozhodneš splnit si sen o vlastním byznysu. Takový je i příběh Dity Přikrylové, která vyměnila práci v týmu datových analytiků EY za vlastní byznys – neziskovku Czechitas. Zkušenosti z EY se jí prý v začátcích hodily.

„Bez zkušeností z EY bych nevěděla, jak fungují korporace uvnitř. Dělat startup je pak jednodušší, když víš, jak ho prodat,“ přiznává Dita. A jak na EY vzpomíná? „Myslím, že zapracování nováčků je v EY nastavené dobře. Měla jsem spoustu příležitostí se učit, měla jsem zodpovědnost za dílčí úkoly a byla spokojená.“

Podobný příběh má i náš bývalý kolega Jan Řeřicha, Senior manažer ve Strategiích a transakcích. EY opouštěl po 8 letech a navíc těsné poté, co byl povýšen. Od kolegů-kamarádů a jisté práce se odcházelo těžko. Jenže na lákavou nabídku finančního ředitele ve startupu SpaceKnow nešlo říct ne. Honza je přesvědčený, že by taková nabídka nepřišla, nebýt zkušeností získaných v EY.

Když na nabídku kývl, stál před ním velký úkol: dát dohromady účetnictví pro investory. Jak sám říká, finance ve startupu jsou tak trochu punk. „Po osmi letech práce v EY mám dobrou představu o tom, co investoři v reportingu očekávají,“ říká Honza.

Pokud uvažuješ o kariéře v consultingu, má pro tebe Honza vzkaz na závěr: „EY je super adresa a jako absolvent tam máš dobré podmínky. První roky v EY jsou investice do další kariéry.“

Začni s námi psát svou budoucnost už dnes a vyber si tým. Než se ti ozveme nazpět, zjisti, jak u nás probíhá výběrové řízení.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?